Artık internete cep telefonundan girer olduk!

Merhaba,

blogun ilk yazısı olması sebebiyle benim için heyecanlı bir yazı olacak.

Başlıkta da belirttiğim gibi artık internete cep telefonları ile giriyoruz. Telefon operatörlerinin hepsi internet satışına odaklanmış; kimse ne SMS ne de görüşme dakikaları üzerinde pek düşünmüyor. SMS atan var mı hala bilmiyorum; kabul bankalar vs. hala SMS gönderiyor ama biz gönderiyormuyuz. Elbette hayır; WhatsApp varken...

Eee internete hep telefon üzerinden giriyorsak ne olmuş? Bir çok şirketin web sayfaları sadece bilgisayar ekranından görüntülenmeye uygun eski teknolijilerle yazılmış dolayısıyla cep telefonlarından bu sayfalara giriş yapmak isterseniz ya sayfayı habire sağa sola kaydıracaksınız ya da karınca duası gibi yazıları okumakta zorlanacaksınız.

İnternet teknolojisi diğer teknolojilerle birlikte hızla değişiyor. Sene başında hazırlanan bir web sayfası bile sene sonuna doğru demode kalabiliyor.

Kimi zaman mecburiyetten, kimi zaman ilk heves ile kimi zamanda müşterilerin eleştirileri üzerine şirketi için web sayfası hazırlatanlar bir daha senelerce yenileme için hevesli olmuyorlar. Bu durumda web sayfasının olması ile olmaması hakkında pek fark kalmıyor. Hatta bazı durumlarda olumsuz bir etkisi de olabiliyor.

Bütün bunları yaşadığımız örneklerden esinlenerek yazıyorum.

Sonuç olarak, web sayfası işi bir seferlik bir iş değildir. Bu giyim mağazalarının her alışveriş döneminde vitrinlerini yenilemeye benzer. Vitrini eski kalan bir dükkana pek müşteri girmez. Senelerdir görünümü ve içeriği değişmeyen bir sayfaya da ziyaretçi gelmez!

Hoşçakalın.

 


Benzer Yazılar